lewis_and_me3

De lessen bij Taikemusu Aikdio Zutphen worden verzorgd door Richard van Berkum en Gerda Peusken.

 

Richard van Berkum

Richard van Berkum heeft al van jongs af aan een passie voor vechtsporten. Hij begon hiermee op 8 jarige leeftijd. Zijn eerste stappen op het gebied van vechtsport zette hij op de judomat in Oudleusen.

Richard kwam tijdens een judowedstrijd in contact met Aikido. Toen hij in Den Haag ging studeren aan de academie voor lichaamlijke opvoeding, ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Hij schreef zich in in een dojo op de Fahrenheidstraat in Den Haag. Na enkele jaren kwam hij in contact met takemusu aikido (Iwama ryu). De goede basis en de duidelijke methodiek sprak hem als aankomend gymdocent erg aan. Verder kwam bij het takemusu aikido het budo aspect ook goed naar voren. Na het behalen van zijn diploma ging hij als uchi deshi naar Tony  Sergeant in Cambridge Engeland.

Na zijn terugkomst in Nederland is hij aan het werk gegaan als gymdocent en nam deel aan seminars en lessen bij Lewis Bernaldo de Quiros sensei. In 2007 is Richard Lewis Bernaldo de Quiros sensei gaan assisteren in zijn dojo in Zutphen. In die tijd heeft hij zijn 2e en 3e dan graad bij Lewis Bernaldo de Quiros gehaald.

Naast zijn aikidolessen is Richard ook geinteresseerd in veiligheid op school. Hij werkt naast zijn baan als gymleraar ook als veiligheidscoordinator op de Ambelt in Apeldoorn. Hij verzorgt daar  de weerbaarheidstrainingen (Rots en Water) voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in het speciaal onderwijs.

Aikido en lesgeven zijn nog steeds zijn passies. Iedere training is een beleving. Het aanleren van vaardigheden aan anderen, is zijn grootste drijfveer om les te geven in aikido.

 

Gerda Peusken

Nooit was het in haar opgekomen een “vechtsport” te gaan doen. Gerda ging, om van het gezeur van een enthousiast geraakte vriend af te zijn, een keer kijken bij een aikido training.  Vanaf de eerste seconde was ze gegrepen door de schoonheid van de beweging en wist: dit wil ik ook. Op dat moment begon een nooit eindigende weg van training.

IMG_0321

Gerda heeft 6 jaar bij Lewis Bernaldo de Quiros getraind en in 2013 haar shodan behaald. Sinds 2013 traint Gerda bij Richard van Berkum en volgt seminars van meerdere instructeurs. Vanaf 2014 assisteert ze Richard van Berkum bij het lesgeven in zijn dojo in Zutphen.